Frescati LS av SAC

Frescati LS

Inom Frescati LS organiserar vi arbetare och studenter på och omkring Stockholms universitet. Förutom själva universitetet täcker vi även in Naturhistoriska Riksmuseet och t.ex. restauranger på universitetsområdet och i Kräftriket.

För närvarande har vi dessa driftsektioner: 

Det går dock utmärkt att bli medlem hos oss även om vi inte för tillfället har någon driftsektion på just din arbetsplats. När det blivit tillräckligt många medlemmar på ett ställe, startar vi upp en driftsektion där också, under tiden deltar du i det fackliga arbetet direkt under LS och vi deltar även i verksamheten inom Storstockholms utbildningssyndikat.

Vi fokuserar mycket på den fackliga vardagen och vi träffas regelbundet både inom driftsektioner och hela LS. Hör av dig till oss för information om när nästa träff är.

Medlemsskap

Kontakta oss via mejl för att bli medlem, eller fyll i en medlemsansökan direkt på nätet. LS-avgiften betalas till bankgiro 889-4800 enligt utskickad faktura eller via autogiro som man anmäler sig till via sin internetbank, mejla till frescati.ls@sac.se om du inte fått din faktura eller har några andra frågor. Detta är de aktuella avgiftsnivåerna.

Inkomst före skatt/månad   

19 001 kr –

12 501 – 19 000 kr

6 001 – 12 500 kr

– 6 000 kr 

Månadsavgift

260 kr

180 kr

90 kr 

20 kr

A-kassa

Medlemskap i A-kassa ingår inte i fackmedlemskapet och du kan vara medlem i vilken A-kassa du vill när du är medlem i Frescati LS. Om du redan är medlem i någon A-kassa kan du kvarstå där även om du går med i Frescati LS, om du inte är medlem i en A-kassa rekommenderar vi att du går med i Sveriges Arbetares Arbetslöshetskassa (SAAK) som startades av SAC 1954. Där kan du vara medlem oavsett vilken bransch du arbetar inom: http://www.saak.se/bli-medlem/

Kontakt

LS mejl:  frescati.ls@sac.se

Studentsektionens mejl: syndikalistSU@gmail.com

LS Facebook: https://www.facebook.com/FrescatiLS 

Studentsektionens Facebook: https://www.facebook.com/syndikalistiskastudenter/